28 stycznia 2015
Smażona mortadela - jej wysokość
Mortadela a"la kotlet schabowy !!!!
Pamiętam je głównie z lat dzieciństwa, później została zapomniana na parę lat, co jakiś czas któremuś z domowników przypominają się smaki i wraca na nasz stół, tak jak dzisiaj. Danie to można podawać z frytkami, ziemniakami lub z pieczywem wg uznania .......
Składniki
50dag mortadeli ( ja mam z dodatkiem papryki)
2 jajka
bułka tarta
margaryna do smażenia
Mortadelę kroimy w plastry wg uznania, ja kroję w 1cm plastry. Na talerz wbijamy jajka i kłócimy je, na drugi talerz wsypujemy bułkę tartą. Pokrojone plastry obtaczamy w jajku a później w bułce tartej a następnie kładziemy na rozgrzany tłuszcz na patelni i smażymy na rumiano z obu stron
Smacznego
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz