Strona główna

28 stycznia 2015

Smażona mortadela - jej wysokość



                    Mortadela a"la kotlet schabowy !!!!
Pamiętam je głównie z lat dzieciństwa, później została zapomniana na parę lat, co jakiś czas  któremuś z domowników przypominają się smaki i wraca na nasz stół, tak jak dzisiaj. Danie to można podawać z frytkami, ziemniakami lub z pieczywem wg uznania .......

   
               Składniki
                          50dag  mortadeli ( ja mam z dodatkiem papryki)
                          2 jajka
                          bułka tarta
                          margaryna do smażenia

Mortadelę kroimy w plastry wg uznania, ja kroję w 1cm plastry. Na talerz wbijamy jajka i kłócimy je, na drugi talerz wsypujemy bułkę tartą. Pokrojone plastry obtaczamy w jajku a później w bułce tartej a następnie kładziemy na rozgrzany tłuszcz na patelni i smażymy na rumiano z obu stron
Smacznego


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz